Q Flex is de leverancier voor al uw internet diensten op maat. Sinds de oprichting in 1999 heeft Q Flex zich gespecialiseerd in het bedenken en beheren van internet diensten die specifiek op uw wensen zijn afgestemd. De klant en flexibiliteit staan bij ons voorop.

Wij hebben jarenlange ervaring in het bouwen en beheren van diverse types diensten. Van reguliere hosting van een site tot event hosting waarbij in een korte periode veel bezoekers komen. Van internet streaming tot mobile streaming. Wij hebben de afgelopen jaren het geluk gehad om aan veel leuke en diverse projecten te mogen meewerken.

Q Flex maakt gebruik van meerdere datacentra. Hierdoor zijn diensten zoals onze nameservers en mail servers redundant uitgevoerd waardoor de kans op uitval minimaal is. Ook maken wij van al onze systemen backups die off-site bewaard worden zodat bij brand of andere calamiteiten uw data niet verloren gaat.

Daarnaast doen wij aan netwerk, systeem en applicatie monitoring zodat eventuele problemen snel kunnen worden opgemerkt. Alarmering van problemen vindt 24/7 plaats door SMS en email notificatie.

Wij voelen ons 24/7 verantwoordelijk voor de dienst verlening die wij u leveren! 

Over onze datacentra

Q Flex maakt gebruikt van 3 datacentra. 1 in Amsterdam en 1 in Dronten en 1 in Alphen a/d Rijn. In alle gevallen wordt het datacentrum 24/7 fysiek bewaakt. In het geval dat beide stroom feeds uitvallen zal worden overgeschakeld op accu's waarna diesel generatoren kunnen opstarten zodat deze de stroom feed kunnen overnemen.

Voor alle datacentra geld dat ze zijn ontsloten naar diverse transit partijen ter risico spreiding.